Meditatie Maandag

Iedere maandag morgen een fijne manier om je week te beginnen met een mooie meditatie. 

MindfulPauline begeleid je in deze meditatie, je hoeft er niets voor te kunnen, behalve aanwezig zijn.

Je kunt je inschrijven door een email te sturen naar mindfulpauline@gmail.com

Voor de meditatie kun je een meditatie kaart aanschaffen. (let op:met deze kaart kun je geen yoga lessen volgen, met de yoga kaart natuurlijk wel meditatielessen)

10 x €65,-

 

Wat is meditatie?

Meditatie is een techniek voor het ontspannen en helder krijgen van je geest. Het huidige drukke bestaan vraagt veel van ons: om onze geest te bevrijden van spanningen en stress is meditatie een goede manier om te ontladen. Er zijn talloze meditatietechnieken, maar bij allen is het doel het bereiken van innerlijk rust, spiritueel ontwaken en ontwikkeling.

Mediteren is een sterke tool om in contact te komen met jezelf. Er zijn veel verschillende technieken, gedachten en ideeën over meditatie, maar innerlijke rust staat vaak centraal: meditatie zorgt voor meer zicht en grip op overheersende gedachten.

Waarom mediteren?

Simpelweg ‘’zijn’’ is een staat die veel rust met zich mee brengt. Emoties en gedachten komen en gaan: tijdens het mediteren leer je dit te observeren. Door te zien dat je deze gedachten en emoties niet bent, leer je de technieken om makkelijker los te komen uit de hectiek van het alledaagse leven en leer je beter om te gaan met emotionele schommelingen.

Meditatie voor de mentale voordelen

De belangrijkste reden dat mensen gaan mediteren is vanwege de vele voordelen die het met zich mee brengt. De meeste beginners gaan mediteren met de motivatie om stress te verminderen, het lichaam te ontspannen, de concentratie te vergroten, pieker gedachten los te leren laten, beter te slapen, gelukkiger te worden, dichter bij hun gevoel te komen of meer innerlijke rust te ervaren. Wat daarbij extra motiveert is dat veel van de voordelen die aan meditatie worden toegeschreven wetenschappelijk onderbouwd zijn. Meditatie biedt mensen een mogelijkheid om te ontsnappen uit die continue drukte.

Persoonlijke ontwikkeling en prestaties

De laatste jaren is de belangstelling voor persoonlijke ontwikkeling, groei en zelfhulp enorm toegenomen. Door te mediteren kun je via zelfobservatie jezelf (diep van binnen) beter leren kennen. Je wordt je meer bewust van de werking van je denken,  je emoties, je lichamelijke sensaties, zintuiglijke waarnemingen, gevoelens, intuïtie en gedragingen. Als je je meer bewust wordt van je innerlijke wereld opent dit de mogelijkheid om er beter mee om te kunnen gaan, ervan te kunnen leren en om oplossingen en insteken te leren kennen die je voordien nog onbekend waren.

Spiritualiteit

Van oudsher wordt meditatie in veel spirituele stromingen beoefend. Het begrip spiritualiteit kent vele vormen en iedereen beleeft het op zijn eigen manier. Door middel van meditatie hopen sommige beoefenaars dichter bij het goddelijke te komen, zichzelf te verwezenlijken, één te worden met het universum, het ego los te laten, een staat van verlichting te bereiken of een hogere staat van bewustzijn te verkennen. Ook het verkrijgen van antwoorden op diepere levensvragen of het meer vanuit je kern, authenticiteit of ‘ware’ zelf leren functioneren kan een beleving van spiritualiteit zijn waarbij meditatie van nut kan zijn