ROOSTER & BOEK EEN LES

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige zeer toegankelijke vorm van yoga.

Yin yoga is voor elk niveau en voor iedere leeftijd toegankelijk.

Aarden, rust, meditatie, tot jezelf komen en balans tussen lichaam en geest staan in de yin yoga centraal.

In de Yin yoga werken we dmv van het lang, 3 tot 5 minuten, vast houden van houdingen, diep in de botten, gewrichten en weefsels. De houdingen zijn allemaal zittend of liggend. Blokkades kunnen verdwijnen en energie gaat weer stromen. Heb je even teveel yang in je leven? probeer dan een keer een sessie uit. rrrreelaxxxxx... (meer uitleg over deze heerlijken vorm van yoga onder aan deze pagina..)

Yin yoga lijkt misschien een vrij saaie vorm van yoga (je ligt minutenlang in één houding), maar mán wat is het fijn. In deze wereld van haast en to-do lists is het de absolute oase van zen-heid. En supergezond bovendien. Tel uit je winst!

 1. Goed voor bindweefsel en gewrichten
  Bij yin yoga zit of lig je minutenlang (variërend van 3 tot 5 tot soms 7 minuten) in een pose. Waar je bij andere sporten spieren aanspant, laat je bij yin yoga je spieren juist los. De stretch die je maakt, zorgt ervoor dat je bindweefsel en gewrichten zich herstellen en versterken. Het is een soort massage voor je lijf die je zelf creëert.
 2. Fijne kickstarter
  Het is een heel fijne vorm van yoga om ’s ochtends te beoefenen omdat je spieren dan nog stijf zijn. Bovendien ben je dan meestal zelf ook nog wat slaperig en zo is het een ultiem relaxte manier om de dag rustig aan te starten.
 3. Even helemaal zijn
  In het leven racen de meesten van ons maar door, de hele dag, van afspraak naar afspraak, onze to-do list afvinkend als was het een olympische sport. Even stil zitten en gewoon zijn, daar nemen we – in de regel – geen tijd voor. Bij yin yoga neem je die tijd wèl. Een uur (of langer) draait het helemaal om gewoon in het moment zijn. Dat voelt echt als een cadeautje.
 4. Meditatieve staat
  Je keert tijdens een les helemaal naar binnen. Natuurlijk zijn daar (eerst) talloze gedachten (Ik moet nog koffie halen! wanneer was nou die deadline? wat bedoelde Piet nou met die ene opmerking?) maar dat is oké. Tijdens yin wordt je ademhaling dieper en rustiger. Hierdoor kom je in een meditatieve staat. Er komt rust, je tuned helemaal in. Dat leidt tot een heel ontspannen gevoel.
 5. Let it gooo
  Omdat je je minutenlang overgeeft aan één pose, moet je de controle loslaten – iets wat voor velen van ons niet zo makkelijk is. Wat je leert op de yogamat neem je vaak mee het ‘echte leven’ in. Als we daar ook wat meer proberen mee te gaan in de flow van het leven, kan dit stress en angst verlagen.
 6. Selfcare tot the max
  Het is de ultieme vorm van self care. Je ligt lekker in relaxte, warme kleding op de mat, met wanneer nodig een dekentje, een ondersteunend kussen of een blok – alles om het je zo comfortabel mogelijk te maken.
 7. Ideaal slaapmutsje
  Een yin les in de avond is een geweldige voorbereider voor de slaap. Je komt er zo relaxed uit, met een nagenoeg leeg hoofd, dat je makkelijk in slaap valt. Dit in tegenstelling tot een pittige workout in de avond waardoor je adrenaline door je aderen gutst en je nog uren lang op en top wakker bent.
 8. Geen ambitie
  Raak je in andere yogalessen nog wel eens geïntimideerd door je buurvrouw die wel op haar hoofd kan staan of zichzelf drie keer kan dubbelvouwen, bij yin yoga ontbreekt dit volledig. Je bent daar helemaal op jezelf gericht, je zit zalig in je eigen coconnetje. Er is geen ambitie. En dat is een welkome afwisseling in een wereld waar altijd wordt gestreefd naar meer en beter. -bron: MyndLocatie

MP Yoga

Broekstraat 33, 6049CJ

Herten