YOGA NIDRA

Yoga Nidra

Yoga Nidra groeit razendsnel in populariteit. 

Door de beoefening van Yoga Nidra maak je je hele systeem vrij van diepgewortelde impressies die misschien wel jarenlang voor stress hebben gezorgd.

 

Een sessie Yoga Nidra kent een aantal vaste stappen. MindfulPauline neemt je mee door die stappen, je hoeft alleen maar aanwezig te zijn.

 

Aan het begin word je met je aandacht naar binnen geleid. Je focust kort op de geluiden om je heen, zodat je mind die niet meer interessant vindt en je met je aandacht naar binnen kunt keren. Je lichaam en geest worden langzaam rustiger.Na het terugtrekken van de zintuigen volg je een aantal keer je ademhaling om nog dieper bij jezelf te komen.Dan leidt de stem je langs de verschillende lichaamsdelen. 
Net als tijdens een bodyscan bij mindfulness ga je kort met je aandacht van lichaamsdeel naar lichaamsdeel. Vervolgens zet je je sankalpa, je positieve intentie voor de practice.Daarna word je door verschillende sensaties van het lichaam geleid, bijvoorbeeld pijn en genot, hitte en kou, zwaarte en lichtheid. Dit doe je om onthechting te oefenen. Je leert om een stapje terug te doen, niet vast te houden aan afkeer van bijvoorbeeld kou. Kou is gewoon kou. Het is niet goed en niet slecht, het is wat het is. Dan volgen de visualisaties.Met behulp van deze visualisaties kunnen onverwerkte indrukken loskomen en worden verwerkt, omdat je onderbewustzijn alle indrukken uit je leven opslaat als een plaatje. Belangrijk is dat je niet gaat nadenken over wat zich aandient. Wees bewust en stil, en observeer. Je lichaam en geest doen dan automatisch het werk waar jij met je denkende brein niet bij kunt. Na de visualisaties is er meestal een moment van stilte, waarin je je sankalpa langzaam voor jezelf herhaalt. Voel de potentie van je sankalpa alsof deze zich al in je leven heeft gemanifesteerd. Ten slotte maak je weer contact met je lichaam. Je wiebelt zachtjes met je tenen en je vingers en langzaam maak je de bewegingen wat groter. Als je er klaar voor bent, richt je je aandacht rustig weer naar buiten.

 

MindfulPauline is opgeleid door Uma Dinsmore-Tuli & Nirlipta Tuli die met respect werken binnen verschillende stromingen in de Yoga Nidra, de drie hoofdstromingen waarin ze is opgeleid zijn; The Himalayan Institute Yoga Nidra, Satyananda Yoga Nidra en I-Rest.

 

YOGA NIDRA Losse sessies €15 per keer

Aanmelden via mindfulpauline@gmail.com

warme kleding aandoen!

 

Jou investering

Bij MindfulPauline duurt een maand 7 weken en krijg je binnen deze lekker ontspannen 7 weken 5 lessen om op te maken. Kun je dus een keer niet? Geen probleem, je hebt 7 weken om je 5 lessen op te maken. Je betaalt via het momoyoga systeem en als je vijf lessen op zijn krijg je weer de keuze uit de verschillende betaalopties. Je zit dus helemaal NERGENS aan vast.

 

5 lessen €41,99(7weken)

 proefles / losse les : €15